Saturday, 31 October 2009

KIJANG MENGAMUK DI KANDANG SINGA

Alhamdulillah.....
Alhamdulillah.....
Alhamdulillah.....

Impian Kelantan untuk merasai pentas final piala malaysia setelah menunggu berkurun lamanya akhirnya tercapai setelah membenam cabaran Singa Utara, Perlis di kandang mereka sebentar tadi..

JAringan hatrik Norfarhan Mohamad cukup untuk meletakkan kelantan selesa ke Bukit Jalil dengan agregat 5-1.
KAwe masih tiada kata-kata.. hanya perkataan
syukur ALHAMDULILLAH mampu terucap..

Wallpaper RedWarriors | Kelantan FA


__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

Wednesday, 28 October 2009

Hot Pic Of The Day


Presiden KAFA, Tan Sri Anuar Musa
mengalungkan mafla The Red Warriors kepada Menteri Besar, Tuan Guru Nik Aziz semasa menyambut ketibaan beliau di Stadium Sultan Mohamad ke4.

BOLASEPAK MERAPATKAN UKHUWAH !

kredit gambar: userun kelatedotnet

Tuesday, 27 October 2009

TM Piala Malaysia Separuh Akhir | Keputusan

Separuh Akhir Pertama
27 oktober 2009

KELANTAN 2-0 PERLIS
Indra Putra Mahayuddin, Rizal Fahmi

NEGERI SEMBILAN 1-0 TERENGGANU
Zaquan Adha Radzak

Wallpaper RedWarriors | kijang vs singa utara

TM PIALA MALAYSIA
SEPARUH AKHIR 1
KELANTAN vs PERLIS

GOMO KELATE GOMO !
__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

Monday, 26 October 2009

Wallpaper Bolasepak | Piala Malaysia 09


__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

TM Piala Malaysia : JADUAL PERLAWANAN SEPARUH AKHIR

TM PIALA MALAYSIA
Separuh Akhir 1


27 Oktober 2009

KELANTAN vs PERLIS
Stadium Sultan Mohamad ke4

TERENGGANU vs NEGERI SEMBILAN
Stadium Sultan Ismail Nasirudin

DATANGLAH KE STADIUM UNTUK MEMBERI SOKONGAN KEPADA PASUKAN KESAYANGAN ANDA. TIADA ANDA TIADALAH BOLASEPAK MALAYSIA !!!

Saturday, 24 October 2009

Wallpaper RedWarriors | Std Sultan Mohamad IV

__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

Friday, 23 October 2009

TM Piala Malaysia : JADUAL PERLAWANAN SUKU AKHIR 2

Jadual Perlawanan TM Piala Malaysia Suku Akhir ke2
24 Oktober 2009

KELANTAN
(1) vs (1) KL PLUS FC
Stadium Sultan Mohamad IV, KB

KM NAZA (0) vs (2) NEGERI SEMBILAN
Stadium DaruL Aman, Alor Setar

PERLIS (2) vs (1) JOHOR FC
Stadium Utama, Kangar

TERENGGANU (1) vs (1) SELANGOR
Stadium Sultan Nasaruddin, KT

Tuesday, 20 October 2009

Keputusan Piala Malaysia 20/10/09 | Suku Akhir Pertama

TM PIALA MALAYSIA
Keputusan Penuh Perlawanan Suku Akhir 1
20 Oktober 2009

KELANTAN 1-1 KL PLUS FC
N SEMBILAN 2-0 KM NAZA
JOHOR FC 1-2 PERLIS
SELANGOR 1-1 TERENGGANU

Monday, 19 October 2009

Suku Akhir Piala Malaysia | Clash of the Warriors


Clash of the Warriors!
Esok, 20 oktober 2009 bersamaan dengan 2 Zulkaedah 1430, bakal tercetus satu pertembungan melibatkan 2 kelompok pahlawan. Pertembungan ini bukan pertembungan politik mahupun pertembungan lori dan bas. Ianya adalah pertembungan SUKU AKHIR PIALA MALAYSIA melibatkan KL Plus FC @ Pahlawan Lebuhraya menentang Kelantan @ Pahlawan Merah di Stadium Cheras Kuala Lumpur.

JAdi, memandangkan seluruh warga media termasuk media elektronik mahupun media cetak sudahpun mewar-warkan perlawanan ini secara besar-besaran. Maka besar jugalah harapan gua untuk melihat stadium yg terletak di tepi jalan cabang 3 Jalan Yaakob Latif itu penuh nanti dengan ribuan penonton, peminat, dan penyokong bolasepak dari sekitar Cheras, Sg Besi, Kerinchi, Lembah Pantai, Mid Valley, KLCC, Wangsa Maju, Setiawangsa, Sentul, Gombak, Shah Alam, semua tempat laaa... Pengkritik bolasepak pun dijemput sama untuk memeriahkan stadium ini nanti yg perlawanannya akan berlangsung pada pukul 8.45 malam iaitu selepas waktu smayang maghrib dan isyak. Jangan masuk pukul 6, nanti telepas smayang magrib.

Memandangkan ramai anak-anak kelate yg mendiami bumi Lembah Klang ini, pakat2 la datang untuk menyokong pasukan kesayangan kite nih. Sape lagi nak sokong kalo bukan kite ye tak.
Pakaian yang disyorkan ialah pakaian berwarna merah, x kira tshirt ke, kain pelikat ke, kain selimut ke, yang penting MERAH dan menutup AURAT !
Bawak skali bendera kelate. Bendera mana2 parti politik adalah DIHARAMKAN. nak bawak jugak boleh tp jangan kibarkan. Lipat buh dalam poket je..
Harga tiket plak tak mahal. Sepoloh hingget aje, harga lebih singgit dari harge Dunhill 20.

Jupo sano puok-puok kito!

GOMO KELATE GOMO !

Wallpaper RedWarriors | Kelantan


__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

Wednesday, 14 October 2009

Wallpaper RedWarriors | Khalid Jamlus


photo : kzaman
design : sangkunang
__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

TM Piala Malaysia : JADUAL PERLAWANAN SUKU AKHIR

Persaingan TM Piala Malaysia 2009 peringkat kumpuan sudah melabuhkan tirai dan kini tumpuan beralih kepada saingan peringkat kalah mati iaitu suku akhir membabitkan 8 pasukan terbaik.

SUKU AKHIR PERTAMA
20 Oktober 2009

KL Plus FC vs Kelantan
Std Cheras, KL

N Sembilan vs Kuala Muda NAZA
Std Paroi, NS

Johor FC vs Perlis
Std JCorp, Johor

Selangor vs Terengganu
Std Shah Alam

Tuesday, 13 October 2009

Keputusan Piala Malaysia 13/10/09

Keputusan Penuh Perlawanan ke-5
TM Piala Malaysia

KL Plus 0-1 Perlis
Pahang 6-0 Melaka
N. Sembilan 2-0 Terengganu
Johor 5-0 Sarawak
Perak 1-1 Johor FC
UPB FC/MyTeam 3-1 Kuala Lumpur
KM Naza 2-3 Selangor
PDRM 2-2 Sabah
Kelantan 5-0 ATM
Pulau Pinang 0-4 Kedah

CARTA AKHIR PIALA MALAYSIA PERINGKAT KUMPULAN

Kumpulan A


Pasukan P M S K J B MT
1 KL Plus 6 4 1 1 14 5 13
2 Perlis 6 4 1 1 13 5 13
3 Pahang 6 1 3 2 14 11 6
4 Melaka 6 0 1 5 4 24 1


Kumpulan B


Pasukan P M S K J B MT
1 N.Sembilan 6 6
0 0 15 1 18
2 Terengganu 6 4 0 2 14 5 12
3 Johor 6 2 0 4 12 10 6
4 Sarawak 6 0 0 6 1 26 0


Kumpulan C


Pasukan P M S K J B MT
1 Johor FC
6
4 1 1 14 6 13
2 Perak 6 3 2 1 11 4 11
3 Kuala Lumpur 6 1 2 3 3 9 5
4 MyTeam 6 1 1 4 7 16 4


Kumpulan D


Pasukan P M S K J B MT
1 Selangor 6 4 2 0 15 7 14
2 KM Naza 6 4 0 2 12 8 12
3 PDRM 6 1 2 3 5 12 5
4 Sabah 6 1 1 4 7 12 4


Kumpulan E


Pasukan P M S K J B MT
1 Kelantan 6 5 0 1 12 4 15
2 Kedah 6 3 1 2 9 3 10
3 Pulau Pinang 6 2 1 3 7 11 7
4 ATM 6 0 2 4 5 15 2

PIALA MALAYSIA | Suku Akhir yang PELIK

Malam ini merupakan kemuncak aksi dalam persaingan TM Piala Malaysia 2009 dalam peringkat kumpulan. Malam ini juga menjadi malam penentu pasukan manakah yang akan mengisi tempat ke suku akhir yang masih berbaki 3 tempat. 5 pasukan terlebih dahulu sudah mengesahkan tempat di suku akhir. Kelantan, Selangor, Negeri Sembilan, KL Plus, dan Terengganu terdahulu sudah mengesahkan tempat ke suku akhir.

Dengan format baru yang agak pelik ini, tempat ke suku akhir akan diisi oleh 5 pasukan yang bergelar juara kumpulan, dan diiringi oleh 3 lagi pasukan yang mengumpul mata terbaik di tempat kedua.. dan lebih pelik lagi, wujudkah keadilan dalam penentuan dan perancangan tempat oleh setiap pasukan pada suku akhir nanti?
Kenapa wujud kesangsian?? tengok format suku akhir ni..
Johan A v Johan E
Johan B v Naib Johan C2/D2/A2/E2
Johan C v Naib Johan D2/A2/E2/B2
Johan D v Naib Johan A2/E2/B2/C2
Kesangsian dan ketidakadilan berlaku dalam format ini jika dilihat pada perlawan suku akhir yang menemukan Johan Kumpulan A vs Johan Kumpulan E. Sedangkan pada perlawanan lain, Johan kumpulan akan bertemu naib johan kumpulan lain yang mana ianya lebih adil.
Kumpulan A akan menabalkan sama ada Perlis atau KL Plus sebagai Johan. Manakala kumpulan E, Kelantan sudah disahkan sebagai Johan.

Maknanya di suku akhir nanti Perlis/KL Plus akan bertemu Kelantan. Kedua2 nya adalah Johan.
HUh !

TM Piala Malaysia : Jadual Perlawanan ke 6

HARI PERLAWANAN 6

13 Oktober 2009

Kumpulan A
KL Plus vs Perlis 8.45 mlm
Std Cheras

Pahang vs Melaka 8.45 mlm
Std Hang Tuah

Kumpulan B
N. Sembilan vs Terengganu 8.45 mlm
Std Paroi, NS

Johor vs Sarawak 8.45 mlm
Std Larkin, Johor

Kumpulan C
Perak vs Johor FC 8.45 mlm
Std Ipoh, Perak

UPB FC/MyTeam vs UPB MyTeam8.45 mlm
Std Petaling

Kumpulan D
KM Naza vs Selangor 8.45 mlm
Std Darul Aman

PDRM vs Sabah 8.45 mlm
Std Selayang

Kumpulan E
Kelantan vs ATM 8.45 mlm
Std Sultan Mohamad IV

Pulau Pinang vs Kedah8.45 mlm
Std Bandaraya

Sunday, 11 October 2009

Wallpaper Bolasepak | Harimau Muda


__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

Saturday, 10 October 2009

Keputusan Piala Malaysia 10/10/09

Keputusan Penuh Perlawanan ke-5
TM Piala Malaysia

Pahang 1-1 Perlis

Melaka 0-4 KL PLus

Johor 2-4 Terengganu

Sarawak 0-1 N. Sembilan

MyTeam 2-4 Johor FC

Kuala Lumpur 1-1 Perak

PDRM 2-2 Selangor

Sabah 1-3 Kuala Muda NAZA

Pulau Pinang 3-2 ATM

Kedah 1-0 Kelantan

Friday, 9 October 2009

TM Piala Malaysia : Jadual Perlawanan ke 5

HARI PERLAWANAN 5

10 Oktober 2009

Kumpulan A
Pahang vs Perlis 8.45 mlm
Std Darul Makmur, Kuantan

Melaka vs KL PLus 8.45 mlm
Std Hang Tuah

Kumpulan B
Johor vs Terengganu 8.45 mlm
Std JB

Sarawak vs N. Sembilan 5.oo ptg
Std Kuching

Kumpulan C
MyTeam vs Johor FC 8.45 mlm
Std MBPJ, PJ

Kuala Lumpur vs Perak 8.45 mlm
Std Cheras, KL

Kumpulan D
PDRM vs Selangor 8.45 mlm
Std Selayang

Sabah vs Kuala Muda NAZA 8.45 mlm
Std Tawau

Kumpulan E
Pulau Pinang vs ATM 8.45 mlm
Std Batu Kawan

Kedah vs Kelantan 8.45 mlm
Std Darul Aman

Thursday, 8 October 2009

Hot Wallpaper | Go More Kelate



__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

Wednesday, 7 October 2009

Pre-Sea Games / Bolasepak Pra Sukan Sea


KEJOHANAN BOLASEPAK PRA SUKAN SEA

Keputusan 6/10/09

LAOS 1-1 MALAYSIA

Laos Juara kejohanan, mengikut format juara liga.

Keputusan Piala Malaysia 6/10/09

Keputusan Penuh Perlawanan ke-4
TM Piala Malaysia

Perlis 5-0 Melaka

KL Plus 3-1 Pahang

Terengganu 7-0 Sarawak

N. Sembilan 1-0 Johor

Johor FC 4-0 Kuala Lumpur

Perak 6-1 UPB FC/MyTeam

Selangor 4-1 Sabah

KM Naza 3-0 PDRM

ATM 0-3 Kedah

Kelantan 2-1 Pulau Pinang

Tuesday, 6 October 2009

Hot Wallpaper....


desinger : sangkunang
photo : semuthutan

__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih


TM Piala Malaysia : Jadual Perlawanan ke 4

HARI PERLAWANAN 4

6 Oktober 2009

Kumpulan A
Perlis vs Melaka 8.45 mlm
Std Utama Negeri, Kangar

KL Plus vs Pahang 8.45 mlm
Std Cheras

Kumpulan B
Terengganu vs Sarawak 8.45 mlm
Std Sultan Ismail Nasiruddin Shah, KT

N. Sembilan vs Johor 8.45 mlm
Std Paroi, NS

Kumpulan C
Johor FC vs Kuala Lumpur 8.45 mlm
Std JCorp, Pasir Gudang

Perak vs UPB FC/MyTeam 8.45 mlm
Std Ipoh, Perak

Kumpulan D
Selangor vs Sabah 8.15 mlm
Std Shah Alam

KM Naza vs PDRM
Std Darul Aman

Kumpulan E
ATM vs Kedah 8.45 mlm
Std MP Selayang

Kelantan vs Pulau Pinang 8.45 mlm
Std Sultan Mohamad IV, KB

Pre-Sea Games / Bolasepak Pra Sukan Sea


KEJOHANAN BOLASEPAK PRA SUKAN SEA

Perlawanan Hari Ini

LAOS vs MALAYSIA
8.30 malam
siaran langsung di astro 813

Monday, 5 October 2009

Pre-Sea Games / Bolasepak Pra Sukan Sea

Skuad Bolasepak Malaysia bawah 20 tahun atau dikenali dengan nama Harimau Muda meneruskan rentak cemerlang dalam Kejohanan Bolasepak Pra Sukan Sea (Pre- Sea Games) setelah menumpaskan Vietnam 3-1 petang tadi. Perlawanan kedua yang berlangsung di Laos itu menyaksikan penyerang muda Shakir Ali mencatatkan hatrik.
Terdahulu dalam aksi pertama, Harimau Muda mengikat skuad Thailand 2-2.
Perlawanan ketiga dijadualkan akan berlansung pada 6 Oktober dengan Laos menjadi lawan terakhir.
Syabas HARIMAU MUDA.

Saturday, 3 October 2009

Keputusan Piala Malaysia 3/10/09

Keputusan Penuh Perlawanan ke-3
TM Piala Malaysia


Perlis 1 - 2 KL Plus
Melaka 3 - 3 Pahang
Terengganu 0 - 1 N. Sembilan
Sarawak 1 - 4 Johor
Johor FC 0 - 2 Perak
Kuala Lumpur 0 - 0 MyTeam
Selangor 3 - 2 KM Naza
Sabah 2 - 0 PDRM
ATM 1 - 2 Kelantan
Kedah 0 - 1 Pulau Pinang

Wallpaper Bolasepak Malaysia

designer : sangkunang
photo : semuthutan


__________________________________________
Anda akan jadi lebih berintegriti jika meninggalkan komen
terutamanya selepas memuaturun sesuatu dari blog ini....
terima kasih

Friday, 2 October 2009

TM Piala Malaysia : Jadual Perlawanan ke 3

Hari Perlawanan 3

2 OKT 2009 (Jumaat)

Kumpulan D
Selangor vs KM Naza FC 8.45 mlm
Std Shah Alam

3 OKT 2009 (Sabtu)

Kumpulan A
Perlis vs KL Plus FC 8.45 mlm
Std Utama Negeri, Kangar

Melaka vs Pahang 8.45 mlm
Std Hang Tuah, Melaka

Kumpulan B
Terengganu vs Negeri Sembilan 8.45 mlm
Std Sultan Ismail Nasiruddin Shah, KT

Sarawak vs Johor 4.00 ptg
Std Sarawak, Kuching

Kumpulan C
Johor FC vs Perak 8.45 mlm
Std JCorp, Pasir Gudang

Kuala Lumpur vs UPB FC/MyTeam 8.45 mlm
Std Bolasepak , Cheras

Kumpulan D
Sabah vs PDRM 8.15 mlm
Std Tawau

Kumpulan E
ATM vs Kelantan 8.45 mlm
Std MP Selayang

Kedah vs Pulau Pinang 8.45 mlm
Std Darul Aman, Alor Setar

Adakah kita akan tunggu sehingga tanda-tanda terakhir?

Dunia dilanda bencana besar sehari dua ini.
Tsunami di Samoa, gempa di Sumatra disusuli Padang.
Ketsana di Vietnam. Banjir di Filipina.
Di Malaysia, hujan batu di Pahang, ribut taufan di Kelantan.
Bunuh membunuh disana sini !

semua ini adalah tanda.

apakah kita hanya menunggu sahaja kedatangan hari kiamat yang datang secara mendadak sedang kita tidak menyedarinya?

Thursday, 1 October 2009

ATP PROTON MALAYSIAN OPEN 2009

ATP
PROTON MALAYSIAN OPEN
KUALA LUMPUR 2009
September 26 - October 4