Tuesday, 21 September 2010

Penjaga Gol Bangang...



huahuahuahua... agak bangang kan..
Cepatnye beliau memberlagakkan diri beliau.. hehehe..

Tapi kan,
Aku rasa gol penalti ni tak patut dikira. Sebab ini penalti penentuan (shoot out). Bukannya penalti dalam 90 minit permainan.

Kalo penalti 90 minit main, bola susulan yang masuk selepas penjaga gol menahan/menepis/menangkap adalah dikira. Tapi dalam penalti penentuan selepas masa sebenar berakhir, bola gol hanya dikira apabila bola terus masuk, bukannya berhenti lama. Sebab itu namanya 'shoot out'.

Tapi tak tau laa keputusan pengadil ni macam mana.

2 comments:

CIKGU ZAM said...

salam fik
Honestly hok kawe nok oyat sini, kawe sangat sedoh kito draw semalam 3-3, sangat tidak patutt berlakau walaupun tidak mustahil berlaku, penigggggggg wehhh, pasukan yang dikatakan pertahanaan terbaik Malaysia, terkuat dan terhebat Malaysia ketika ini, akhirnya bolos mudah dalam game penting, di kubu kuat sendiri, dan dalam keadaaan tgh leading selasa, aduhaiiiiiii.......... mmg hakikat kita kene terima, tetapi sedih la sebagai peminat yang dah habis menggila bg support tetiba seri dalam keaddan mcm tu. Duk jauh, sblm game bermula malamnye, di siangnye peminat yg tokleh nok kelih pun dok test sokmo siaran radio online molek ko dok, cari makanan segera siang hari wat teman semata2 nk dgr radio jah dr jauh ulasan, hati berdebar dan bersemanag sejak pagi hariii lagi, aduhhlaaaaa............. kecewo wehhh sikap sambil lewo dan koya koya koya. Bo lahh set kito duk bual besar yg kononnye "perang psikologi" klu kito sendiri tok kuat "psikologi"........

SangKunang said...

kawe pon supo jugok zam.
sek2 kelate supo blako. berkongsi kedukaan kerana gol 2minit tu.

kironyo, saloh blako hok ado main dale padey tu.

mitok2 pusingan ke2 ni, kito bangkit lah..