Wednesday, 9 May 2012

Nazmi ke Portugal


Sumber sahih lagi rasmi dari Ong Kim Swee mengesahkan bahawa bintang muda negara Nazmi Faiz Mansor bakal berangkat ke Portugal untuk menjalani sesi ujian bersama kelab liga utama Portugal, S.C. Beira-Mar. Sesi ujian akan dijalankan bermula 14-21 Mei 2012. Ujian yang dikendalikan kelab ini adalah sebagai prasyarat untuk menandatangani kontrak profesional. Jika ia menjadi kenyataan, kontrak profesional akan ditawarkan pada 16 Ogos 2012 kerana ketika itu umur Nazmi mencapai angka 18 yang membolehkan seseorang pemain mengikat kontrak profesional.

Selepas sesi trial bersama Beira-Mar, Nazmi dikhabarkan akan menjalani ujian bersama Cardiff City. Kepada Nazmi, abaikan Cardiff. Fokus kepada liga Portugal kerana Liga Perdana Inggeris hanya penyedap telinga berunsur ambik hati berbaur politik semata-mata. Mustahil untuk kau mendapatkan kontrak profesional di sana.

Apa-apapun, syabas dan selamat maju jaya untuk Nazmi. Dapat kontrak nanti, jangan gatal mulut nak balik kampung rindu nasik lemak pulak. Jaga diri, jaga iman, jangan layan cikaro walaupun muka kau persis Kaka...

*Sementara itu, di Kelana Jaya, PRESIDEN FAM MASIH WAJIB MELETAK JAWATAN !!!

2 comments:

Anonymous said...

kahkahkah...
PRESIDEN FAM SILA LETAK JAWATAN

SangKunang said...

tu wajib ada...