Friday, 20 June 2008

TITUS JAMES PALANI

oleh: Sapix SangKunang, 20 Jun 2008

peminat bolasepak malaysia sekalian...
ingat lagi budak yg bernama Titus James Palani yg pernah menghiburkan malaysia pada tahun 1998 dengan aksi timbangan bolanya yg membawa namanya untuk didaftarkan dengan sebuah akademi bolasepak di perancis, La Harve...

10 tahun berlalu, batang idung mamat ni x pernah pun dilihat menyarung jersi kuning itam malaysia yg kusayangi nih. apa dah jadi?

x best ke main? malaysia x panggil ke?
kalo x best x kekal dia kat france nu.dah balik awal2 dah cam rudie ramli, fazli shaari, khalid jamlus, azwan soccastar tuh. huhuhu....

puas duk cari info pasal mamat nih, akhirnya hari ni jumpe jugak berita pasal dia kat utusan.
(utusan sukan 20 jun 2008)

harap FAM wat laa sesuatu .panggil dia balik main ngan team kebangsaan kita. at least bagi dia 1 cap. mana laa tau kan, tetiba mamat ni main hebat, kene panggil main ngan team perancis. jangan dilupa tuan2, perancis laa antara negara yang ramai menggunakan orang asing untuk national team dia, lihat saja lagenda dia, zidane. thuram lagi. sume orang luar tu. dapat nationality.. huhuhu, kalo titus dah ada atleast 1 cap ngan natioanal team kita, ikut undang2 FIFA dia dah xleh gi maen ngan mana2 negara dah.

FAM ni nak terantuk baru terngadah ke????
x ingat ke shaun malloney?
budak lahir kat sarawak tu.
layak untuk sarung jesi malaysia.
tp orang2 lembab di FAM lambat discover dia.
skrang dah hebat dia main ngan scotland.huhuhu

come on laa, jadi laa cam badan bolasepak negara lain. paling dekat tengok filipina. depa dah discover orang yg layak main ngan diorang. philip younghusband ngan james younghusband bukan orang filipina pun. tp mak @ bapak diorang ada darah filipina. skrang dah main ngan national team filipina.
satu lagi contoh yg terbaru.
indonesia pun dah wat menda sama cam filipina. diorang cari anak cucu indonesia yg tinggal di belanda/holland/nederland/pays bus, utk maen ngan indon. dah jumpe dah pun sorang.
irfan bachdim yg skarang ni main kat liga belanda, FC Utrecht...

FAM tunggu apa lagi?
nak tgk titus main world cup ke pasni?
tp bukan pakai jesi kuning laa, jesi biru beganding ngan karim benzema sumbat gol..

-huhuhu, aku nak jadi presiden FAMe.

4 comments:

aFiQ said...

SaYeR SoKoNG kaMU pErT~PeRt UtK pRESiDeN FAm~

Sapixx said...

ye...

sokonglah aku nanti ye..
insyaAllah,
banyak pembaharuan yg akan ku bawak..

hehehekk hek hek..
berangan sebelom tido

Anonymous said...

bukan FAM xpggl sbnrnye..
ade dipggl BANYAK kali
tp si titus ni yg byk songeh..
lg stu die mmg xbgus mane psl die skang ni mmg lgsung xmaen ngan mane2 team kat france walaupun team kecik

ctpayong said...

bila berbakat tapi tidak dinilai & tidak diperduli. mereka2 ini perlu terus hidup dgn bakat kerana itu sebahagian 'modal' jana keuntungan diri mereka.

come on FAM...jangan pandang ringan pandangan ini.