Sunday, 4 April 2010

Glory, Glory, Glory episod dua...

Bukan glory-glory men yunaited...Ini cerita bukan pasal game MenU & Celshit ok!... dua2 gua x minat.

Ini cerita tentang Piala FA Malaysia. Diulangi MALAYSIA, yg mana ramai yg xsedar piala FA dah sampai ke penghujung saingan walaupon 2 jenis tibi menayangkan siarang langsung utk rakyat malaysia. Tibi satu dan Tibi estero... tapi game MenU & Celshit jugak yg jadik sebutan, jadi perhatian.. takpelaa, bukan salah rakyat, salah FAM!.

gambar lama dari lanun fotography..
paparan gambar ini hanya sekadar suka-suka,
tidak semestinya kedah akan berpesta macam ni sabtu nanti.


Tahniah kedah kerana berjaya mengharungi liku-liku untuk sampai ke final, mengulangi kembali sejarah ke final Piala FA 2007 menentang selangor.. tp kali ini bukan selangor yg jadi lawan..kih,kih (gelak bakar)...

Negeri Sembilan mengakhiri saingan selangor untuk mara bergaya ke final. Tengok awek tu senyum gembira kat stadium Tuanku Abdul Rahman Paroi malam tadi.. Kemaraan Negeri Sembilan bagaimanapun disusuli bersama kontroversi 'tangan shukor adan' yg menghalang jaringan selangor... haha, kata kawan gua fan selangor, "shukor dah setaraf ngan maradona, dah satu level ngan Thiery Henry..sebaris pemain-pemain bolasepak yg membawa 'glory' kpd pasukan masing-masing. Maradona bawak piala dunia, henry bawak perancis ke piala dunia dan shukor bawak NS ke final Piala FA, selangkah lagi ke piala dunia..

Apa-apapun, tahniah kepada penyokong-penyokong kedua2 pasukan.. bertempurlah kalian di Bukit Jalil 10 April nanti. Gua pun akan ke Bukit Jalil jugak.. Sedang pening pikir nak sokong team mana.Dua2 team ada dendam tersendiri. Dendam ngan NS dalam final piala malaysia tau lepas belom berbalas, dendam dengan kedah kerena depa laa kelantan bungkus awal piala FA ni..

*gua rindu setahun yg lepas. ketika Pahlawan Merah me'merah'kan Bukit Jalil....harap kita boleh bermerah lagi ujung taun nih.....

5 comments:

Kije Mah said...

padan muka selangoq...

sembang je lebih

kenwooi said...

looks like chelsea is winning the league =/

SangKunang said...

haha. bro kenwooi..

wrong way laaa.. hehe..

by the way, i am sure tOo. chesea will get the title..

Cik LeYha~~~ said...

sokong n9 la ...=)

SangKunang said...

hahaha...

bereh cik leyha..
kawe sokong N9